PRESSEMELDING

Arctic Trucks utvider til Sverige

Etter økt interesse fra markedet, utvider nå Arctic Trucks og starter virksomhet i Sverige. Med lang erfaring innen modifisering av firehjulsdrevne kjøretøy for både daglig bruk og ekstreme polarekspedisjoner, tar de med seg sin ekspertise til det svenske markedet.

Bak denne satsingen står morselskapet Arctic Trucks Norge AS, som har over 25 års erfaring med å tilpasse kjøretøy til landets krevende miljøer. Mer enn 4.000 kjøretøy har allerede gjennomgått ombyggingsprosessen.

Arctic Trucks er spesielt kjent for å ha levert kjøretøy til en rekke profilerte polar- og ørkenekspedisjoner, til vitenskapelige forskningsgrupper og militære enheter. I disse miljøene har kjøretøyene vist seg å være svært pålitelige og i stand til å takle utfordrende terreng. Det er nettopp bilenes unike fremkommelighet i snø, sand og annen utfordrende terreng som har gjort bilene populære hos entreprenører, jakt og friluftsentusiaster, jord-og skogbrukere over hele verden.

Starter virksomhet i Göteborg
Arctic Trucks tar nå steget inn på det svenske markedet ved å starte virksomhet i Göteborg-området. Med lang erfaring innen ekspedisjoner til avsidesliggende og utfordrende steder over hele verden, samt ekspertise innen kjøretøyteknologi og forretningsutvikling, vil Alexander lede selskapet fremover på det svenske markedet.

– Jeg tar på meg rollen som leder for vårt svenske team med stor entusiasme, og ser frem til å tilby løsninger som møter våre kunders behov. Med flere nye modeller på vei har vi spennende tider foran oss, sier Alexander Ljungdahl, daglig leder Arctic Trucks Sverige.

Bygger allerede biler for det svenske markedet
Gjennom et eksisterende samarbeid med Isuzu Sverige har selskapet allerede levert nær 100 biler av modellene D-Max AT33 og AT35 til Sverige, men disse har så langt blitt bygget og levert av det norske selskapet. Samarbeidet styrkes nå ytterligere med etableringen av virksomheten.

Samtidig pågår arbeidet med å utvikle løsninger sammen med flere kjøretøyprodusenter og aktører på det svenske markedet.

– Vi er svært glade for å kunne introdusere Arctic Trucks på det svenske markedet. Dette er noe vi har jobbet med lenge, og endelig er vi i gang, sier Ørn Thomsen, eier og styreleder i Arctic Trucks Norge.

Arctic Trucks åpner egne lokaler i Göteborg i løpet av 2024, og virksomheten vil i begynnelsen bestå av ombygging, hovedlager og netthandel, hvor rekruttering av personale er i gang.


Om Arctic Trucks
Arctic Trucks er spesialisert på ombygging og modifisering av firehjulsdrevne bruks- og fritidskjøretøy for ekstreme forhold. Selskapet ble grunnlagt i 1990 av Toyota Island som en egen avdeling for ekstrautstyr og modifikasjoner. Selskapet er mest kjent for sitt verdensrekord i raskeste reise til Sydpolen, for ekspedisjonen «Pole to Pole» mellom Sydpolen og Nordpolen i elbil, samt for å ha tatt BBCs Top Gear til den magnetiske Nordpolen. Virksomheten strekker seg over store deler av verden med filialer i Sverige, Norge, Island, De forente arabiske emirater, Nord-Amerika, Storbritannia, Polen og Finland. Årlig tilpasses over 1 000 biler globalt, og siden virksomheten startet, har over 11 000 biler blitt ombygd.

For mer informasjon, vennligst kontakt:
Alexander Ljungdahl,
Administrerende Direktør,
Arctic Trucks Sverige

alexander@arctictrucks.se
+46 (0) 70 467 23 13


Legg igjen en kommentar