Jakt og fiske

JAKT & FISKE

…med bilen på jakt eller fisketur?

Det er liten tvil om at dersom bilen din er tilpasset turbruk får du mer tid til turens gjøremål. Om det er fjelltur, jakt eller fiske – med velutstyrt bil har du alt lagt til rette og kan bruke tiden på aktivitetene du liker aller best, uansett hvilke aktiviteter det er.

06:30 oppmøte og brief

Grytidlige høstdager er ofte kalde og fuktige, og når jaktlaget samles for briefing er det godt å vite hvor de varme klærne ligger når du kommer frem. Bilen har flere funksjoner når du er på tur.

Det er ikke bare å frakte deg frem som er oppgaven.
Bilen blir en slags basecamp hvor alt du har med deg ligger godt organisert og lett tilgjengelig.

Foto: Iris Celine / Robin Berglid @norexoverland

Forberedelser før avreise

Man vil jo ikke at noe skal gå galt underveis og litt forberedelser og forbedringer av kjøretøyet kan være en god investering. Enten om det er bedre lys på veien eller montering av skliplater for å være sikker på å komme helt frem kan være et smart trekk.

08:00 klargjøring av utstyret

Om du er på jakt skal våpen sjekkes og ammunisjon pakkes. Er du på fisketur skal stengene settes sammen og de rette fluene plukkes ut av boksen – utstyret må klargjøres og pakkes med. Sørg for at våpen fraktes innelåst, og en låsbar skuff er et bra alternativ. En skuff bak i bilen kan du enkelt tilpasse med skumgummi slik at våpen og ammunisjon ligger sikret selv etter den siste timen på gammel humpete skogsvei.

Fiskestenger oppbevares ofte i bilen, men kan fraktes utenpå bilen på korte avstander.

Om du velger en pickup eller SUV det er helt opp til hva slags fordeler du prioriter, vi er overbevist om at det finnes ingen fasit på dette.

Foto: Christoffer Baraas

Organisering i bilen

Sørg for at det du har med deg i bilen har faste plasser, da vet du hva du har med deg og hvor du finner det. Vi har erfart at lave kasser har fordelen av at alt innhold er lettere å få tak i fordi man slipper å ta ut tingene for å komme til de nederste. Spesielt viktig i kasser hvor innholdet brukes ofte.

12:00 lunsj i basecamp

Uten mat og drikke duger helten ikke. Mat er viktig for både konsentrasjonen og ikke minst for det sosiale. Enten er du på jakt og ser ikke andre folk på flere timer, eller så avbryter men å sitte på post for å møtes for lunsj – det varierer veldig. Fisker man langs samme elv er det kanskje enda lettere å møtes for en matbit.

Vi tør å påstå at mat er bedre utendørs. Lunsj kan være mye mer enn en pakke pølser og kan smake bedre i tillegg nesten være like enkelt å tilberede.

Foto: Svein Inge Skogvoll

Lunsjtider

Med kjøleboks montert i bilen holder du mat og drikke kald, noe som alltid øker stemningen. I tillegg kan de fleste av disse fryserne settes som dypfryser på vei hjem fra jakta, i minus 18 holder ørreten seg frossent til du får dem hjem i fryseren. Med kjøleboks fra ARB holdes maten kald i 66 timer* på bilens batteri, uten behov for å lade opp.

* Basert på test gjort av ARB; ARB Classic Series buker 0.85 Amp/h Kjøleren var satt til 3°C og utetemperaturen varierte mellom 26°-31°C. Kjøleboksen gikk utelukkende på 12V

Strøm til kjøleskap og andre enheter

Kjøleskap og alle dagens enheter trenger strøm, i dag er det meste på 12V eller USB av forskjellige typer. Dette løser GoalZero enkelt med sine batteripakker i forskjellige størrelser.

20:00 SAMLING!

Å sitte rundt et leirbål for en debriefing av dagens opplevelser er et av turens absolutte høydepunkter! Det perfekte samlingspunkt for å gå igjennom dagens erfaringer og planlegge morgendagens strategi.

Ett godt bål er mye bedre enn et middels bra tv-program!

Foto: @bebedotno

Rundt leirbålet

Folk brenner bål på de rareste steder og steder som kanskje setter permanente merker i naturen, det er dumt. Det finnes fine løsninger i dag på å få samlet bålet litt opp fra bakken slik at det minsker sjansen for at flammene sprer seg og at det ikke blir permanent skade på fjell eller omegn.

Selv om leirplasser ofte har bra tilpassede samlingspunkt å sitte rundt, samles man ofte under markisa eller der det er en spektakulær utsikt. Skal man sitte å spise er det fint med den komforten et spisebord med bestikk og en skikkelig stol gir. Vi har i tillegg en smart grillrist til å feste på reservehjulet!

Camp og overnatting

Noen velger komforten av å bo på hotell, andre søker å bo nærmere naturen. Med et taktelt har du komforten av utstyret du har rundt bilen kombinert med nærheten til naturen. Et taktelt er oppe og klart på mellom 2-7 minutter, litt avhengig av modellen du velger.

Vi ønsker å inspirere deg og vi vil gjerne fortelle deg om alle våre produkter som kan være til stor hjelp når man har en aktiv fritid. Vi håper denne siden om jakt og fiske har gitt deg inspirasjon og at du gleder deg nå enda mer til jakta begynner. Eller turen til den faste fiskeplassen med vennegjengen. Tag oss gjerne med @arctictrucksnorge dersom du deler på sosiale medier – mange av bildene som deles ender opp her!

Hilsen alle oss på Arctic Trucks Norge