Vår historie

25 ÅR MED OMBYGGING

Arctic Trucks Norge ble etablert i 1998 og er nå en av landets største leverandører av ombygginger og utstyr til firehjulsdrevne biler.

Arctic Trucks har levert mer enn 7000 modifiserte biler til både et privat og kommersielt marked som ønsker forbedret fremkommelighet eller en mer synlig bil som er tilpasset kundens ønsker. Våre biler er klare for enhver ekspedisjon, enten det er for å få jobben gjort i et krevende område i jobbsammenheng, eller for å utforske verden i utfordrende terreng med familien – vår ekspedisjons-historie gir deg din trygghet.

Med andre ord – vi har løst utfordringer få av våre konkurrenter enda ikke har begitt seg ut på.

Arctic Trucks Norge er 25 år i 2023, da var det på tide å oppdatere videoen vi har om oss selv.

Vi fikk besøk av Wild Game Overland som spurte oss om «Åssen er det egentlig Arctic Trucks starta?»
og når i tidslinjen ble Arctic Trucks Norge etablert, se videoen her.

ISO 9001:2015

Arctic Trucks Miljø- og Kvalitetspolicy
Vår filosofi er å holde så høy standard på vårt produkt at vi oppnår høyest mulig kundetilfredshet. 

Vi ønsker at alle våre kunder skal assosiere Arctic Trucks med høy kvalitet og ansvarsfull miljøvirksomhet.

Derfor legger vi mye ressurser i å være ISO 9001:2015 sertifisert.

For å oppnå dette skal skal Arctic Trucks:

• Alltid å levere produkter og tjenester med rett kvalitet, og som møter og gjerne overgår våre kunders forventninger.

• At kvalitet er alle medarbeideres ansvar og skal prege alle enheter i hele virksomheten gjennom et stort engasjement og et høyt kompetansenivå.  

• At kvalitet skal gjennomsyre alt vi gjør – fra første kundekontakt til ferdig leveranse. Vi skal alltid velge kvalitetsbevisste leverandører og vi er på kontinuerlig søken etter forbedret kvalitet og ressursbruk.

• Kontinuerlig overvåke og følge alle lovpålagte og egne prosesser, krav og regler med hensyn til kvalitet og miljø.

• Ha en HR policy som sørger for motiverte og kvalifiserte medarbeidere.

• Ha en høy etisk standard for egen drift og anskaffelser fra underleverandører.

SERTIFISERINGER OG GODKJENNINGER

Vi er godkjent bilpåbygger, dekkverksted og bilverksted.

Arctic Trucks Norge AS er godkjent bilprodusent. For homologering av bil bruker vi RDW (NL), Dekra (CZ) og VCA (UK)

NYTTEKJØRETØY

Vi bygger om biler og monterer ekstrautstyr til proffmarkedet.

Alle yrkesgrupper bruker bil og ofte er dette deres egen arbeidsplass. Vi leverer gode «kontorplasser» til alt fra håndverkere, entreprenører og kraftselskaper – til skreddersydde løsninger for Forsvaret, Politi og redningsetater.

POLITI OG FORSVAR

Arctic Trucks Norge leverer biler og løsninger til alle type kunder.

Som leverandør av biler til Forsvaret, Politiet og andre redningsetater forstår vi viktigheten av at utstyr skal fungere i enhver situasjon, vi har utviklet avanserte blackout systemer, elektroniske komponenter og utallige braketter for at bilen skal fungere under krevende forhold.

EKSPEDISJONER

Arctic Trucks har hatt en viktig rolle i ekspedisjoner over hele verden.

Fra vår første Antarctica-ekspedisjon i 1997 og etableringen av Arctic Trucks på Island har vi deltatt i en rekke, både små og store ekspedisjoner. Allerede året etter krysset biler fra oss den krevende ruten fra Nuuk til Isartoq på østsiden av Grønland, for så å dra tilbake til Kangerlussaq nord for startpunktet. Se videoen som tidligere var kun tilgjengelig på DVD.

Vi opererer som støtte og drift av hovedstasjonen på Antarkis, derfra følges forskere og ekspedisjoner på deres oppdrag .

Funfact: Arctic Trucks er Toyota forhandler på Antarktis.

Expeditions 7: Crossing Greenland from South to North

2018 var året da Grønland igjen skulle krysses, denne gangen var det fra sør til nord med tre Hilux AT44, to av dem på seks hjul –– Les mer om ekspedisjonen her!

PRESSE

«Da Jan Erik Larssen ringte visste ikke Ørn hva Autofil var»

Samarbeidet med Autofil skulle senere bli norsk TV-historie, alle programmene fra Autofil finner du på NRK sine sider. Første gang vi var på nasjonalt TV var 20. februar 2001 på NRK.

Autofil ble senere flyttet fra NRK til TV2 og ble hetende Broom –– her finner du alle episodene!

ViMenn Hilux’en fra 1999 er fortsatt på veien

Det er ikke lenge siden vi hadde den opprinnelige Toyota Hilux’en på 35″ som ble bygget i samarbeid med Vi Menn innom. Den holder seg i overraskende god form. Samarbeidet med Vi Menn ble starten på vår synlighet i pressen. Det ryktes at den har vært med i over 80 presseoppslag. Det kan være den mest omtalte bilen i norsk presse.

Top Gear fra BBC – North Pole Challenge

Arctic Trucks ble kontaktet av BBC da Top Gear skulle nå den magnetiske nordpolen i 1996 med bil. Den røde Toyota Hilux AT38 ble et ikon etter dette –– her finner du alle episodene!

ARCTIC TRUCKS EIERE

Alle med en Arctic Trucks er en del av et sammensveiset entusiastisk miljø

Vi i Arctic Trucks er stolte av samholdet som er oppstått mellom nær sagt samtlige bileiere. Vi arrangerer årlige treff spesielt for denne gjengen. Vi arrangerer AT Vintertreff, AT Vårtreff og AT EXPO Overlanding. Det er også et stort engasjement på deres frittstående Facebook side.

ARCTIC TRUCKS EKSTREMTUR

“Det jeg også likte med dette opplegget var uforutsigbarheten. Vi visste aldri hva vi kom til å oppleve og hvor vi skulle, og turen til første hytta kunne ta alt fra 2 timer til 2 døgn. Det tok oss 10 timer.” Sitat: @Treningsfrue

Bli med oss til Island

Reiseprogrammet på disse turene blir bestemt ut fra snøforhold, vær og vind. Målsetningen er å komme oss inn til en av de mange fjellhyttene, og som oftest er Landmannalaugar et yndet mål. Den første natten overnatter vi i turisthytte, den siste på hotell i Reykjavik. Langt inne i fjellet griller vi en god middag når vi kommer frem; når på døgnet middag serveres er helt opp til værforholdene og tiden vi bruker inn til første hytta som kan ta alt fra 2 til 10 timer.

Vi lover deg en fantastisk naturopplevelse med nattbad i naturlige varme kilder enten i snøstorm eller med nordlys og stjerneklar nattehimmel – rett ved hytta. –– Se bilder fra turene her!

Våre samarbeidspartnere.